Jorinde Huffmeijer – Sociaal psychiatrisch medewerker Deelnemer NLP Practitioner

Ik begon aan NLP met het idee om mijn communicatievaardigheden die ik nodig heb tijdens mijn werk in de zorg te verbeteren.
Ik was mij al in de jaren bewust geworden dat ik soms overkom op een manier die ik niet wil. Daarom ben ik opzoek gegaan naar wat hierbij aansluit en wat mij kon helpen. Al snel kwam ik uit op NLP. Maar dan de geschikte plek vinden. Na een aantal bezoeken aan instellingen en personen die NLP gaven. Kwam ik uit bij Arno Smit. Ik voelde mij gelijk op mijn gemak en vulde mij goed aan. Ik besloot om het bij Arno te gaan volgen.
En ik heb daar geen spijt van. Arno is een goede cursusleider die goed is in zijn vak. Arno laat ons zelf ervaren hoe het is en raakt plekken die ik van te voren niet had bedacht. Ik merk in de loop van de cursus dat ik rustiger ben geworden en dat ik beter kan luisteren. Maar ook beter wordt in het luisteren naar mijn eigen gevoel.
Ik ben begonnen met NLP met het idee vooral gericht om beter te worden in mijn werk, maar ik merk dat ik er door ben gegroeid als mens.
Een hele fijne cursus die voor mij gaat over de reis naar mijzelf. Ontwikkelingsgericht en met veel besefmomenten.

Satish P. – Management Adviseur. Deelnemer NLP Practitioner

Mijn eerste gedachte was: “Mijn leidinggevende wil iets terugzien van de opleidingen die ik doe en hoe ga ik dit aanpakken?”

Is NLP wel de oplossing, is dit wel de juiste plek? Gaat Arno mijn verwachtingen waarmaken?

De opleiding is meer hands-on dan ik had verwacht en ik leer elke week weer iets wat mij verder helpt in mijn proces. Ik ben eigenlijk heel tevreden.

Er zijn heel veel “Oh-ja momentjes” en puzzelstukjes die op hun plaats vallen. Nu ik bewuster contact aan het maken ben met anderen merk ik ook meer de emoties op die spelen bij het communiceren. Zelf heb ik veel aan het upchuncken. Dat helpt mij bij de communicatie.

Wel ben ik nog op zoek om de optimale staat te vinden en deze vast te houden op de momenten dat dat nodig is.

Je gaat niks uit deze opleiding halen als je niet je eigen aandeel in de situatie durft te onderzoeken. Voor mij geldt dat mijn wereldbeeld volledig is omgeslagen en ik zie de “Matrix”

Er is een goede dynamiek in de opleiding en ook in de oefenavonden en tijdens de opleidingsdagen leer je jezelf kennen.

Deze opleiding is heel geschikt als je ontdekt dat je iets moet doen met mensen die niet op dezelfde golflengte zitten als jij.

Christine de Rooij – Project manager. Deelnemer NLP Practitioner
Wat ik mij als eerste afvroeg is heb ik een klik met Arno. En of de opleiding praktisch genoeg was?
De opleiding is ontzettend leuk en ik ben vaker verbaasd en verbijsterd dan ik dacht. Soms een joekel van een eye-opener en verbazend hoe effectief soms kleine oefeningen kunnen zijn.

En er zijn ook successen. Mijn eetmomenten zit ik nu grotendeels zittend te nuttigen en ik nuttig ze ook. Hiervoor was ik altijd, “on the go!!!”. Ik neem nu tijd om te eten. Als ik aan tafel zat dan at ik pas mijn  diner nadat het hele gezin klaar was, omdat ik de hele tijd bezig was met die drie anderen. Ik ben liever voor mijn man geworden en voor mijn kinderen ook. Er valt nog een heleboel winst te behalen. Ik kan nog veel liever worden, maar ik ben al wat liever geworden. Door de rust in mijn hoofd rust en orde in mijn hoofd.
Ik zou deze opleiding aanraden aan iedereen die openstaat voor verandering, dan is het namelijk het juiste moment om NLP tot je te nemen.

Kirsten Rahbek – Deelnemer aan de 2 daagse NLP opleiding
Nogmaals bedankt dat ik twee dagen met de NLP-cursus mee mocht doen – heb er absoluut wat aan gehad. Het stemt wel tot nadenken dat wij allemaal zo aan het zenden zijn, en vaak op eigen golflengte, dus je schema van het communicatiemodel vond ik zeer verhelderend.

En nu ook in praktijk brengen.

Misschien goed idee om iedereen te verblijden met een NLP-introductie op de middelbare school? De wereld zou er niet slechter op worden!

Annette van Zeil, consultant. Deelnemer NLP Practitioner

Beste Arno,

Het gaat heel goed met mij. Sinds kort heb ik een nieuwe baan. Ik weet zeker dat jouw NLP training hierbij geholpen heeft. Ik stond zo relaxed in dat gesprek, ik ben zo vrij en open geweest in het sollicitatiegesprek. Ik ga nu zelfs meer verdienen dan op mijn oude werk.

Groetjes, Annette van Zeil